Är det ägg i pasta?

Fråga:

Jag undrar om det är ägg i pasta, och om det skiljer sig mellan färsk och torkad pasta?

Dietistens Svar:

När det gäller Är det ägg i pasta?. Normalt är det inte ägg i torkad pasta. Men ägg är en av huvudingredienserna i färsk pasta. Och även torkad pasta på durumvete och vatten kan innehålla spår av ägg.

De flesta sorter av vanlig torkad pasta, spaghetti, makaroner osv innehåller inte ägg eller spår av ägg. Men är man känslig, så kontrollera alltid ingredienserna efter ägg eller spår av ägg.

Är det ägg i pasta? är skrivet av Sten, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Är det ägg i pasta?:

Vad är lysozym 1105 ? >>

Äggalternativ >>

Pensla utan ägg >>

äggviteämne och ägg? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

äter ej kalktillskott >>

Veteproteinallergi, hur funkar Malt? >>

Allergisk mot allt! >>

Är det laktos i mozzarella? >>

Gluten i kryddor? >>

Nöt- och mandelallergi >>

Innehåller laktos? >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Havre och sädesallergi ? >>

Fisk o Skaldjur? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.