Äggallergi

Fråga:

Hej!
Jag undrar vad det finns för olika namn på ägg när man kollar på innehåll i livsmedel.

Dietistens Svar:

När det gäller Äggallergi. Det finns inte så mycket lurigheter med ägg. Ägglecitin är mycket sällsynt numera. Det står i allmännhet i klartext såsom t ex äggvita, äggula, äggpulver. Det är inte alltid det står vad bröd är penslat med, det är dock även där sällsynt att man penslar med ägg. Fördelen är att ägg är förhållandevis dyrt och används därför inte särskilt mycket. Ägg ersätts ofta med mjölkprotein som har ungefär samma egenskaper.
Det är idag inte förbjudet att deklarera ägg som animaliskt protein men jag har aldrig stött på det och det är inte särskilt troligt att det förekommer.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Äggallergi är skrivet av Magnus Nyman, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Äggallergi:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Basallergi >>

Julglögg och gluten >>

Lactos- kiondenserad mjölk >>

Magont >>

Skillnaden på Mjölkallergi och Laktosintolerans >>

Spelt och dinkel ? >>

Havre till 11-åring? >>

Glutenfritt... >>

Allergisk mot p-piller >>

Sås Kulör >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.