Äggalternativ

Fråga:

Hej
Min dotter är allergisk mot mjölkprotein,ägg,fisk och fisklukt. Jag undrar om det finns något som kan ersätta ägg i mat/bakning. Utöver bakpulver,jäst

Dietistens Svar:

När det gäller Äggalternativ. No Egg
https://www.allergimat.com/produkt.asp?id=666&namn=Orgran-No-Egg---%C3%84ggers%C3%A4ttning

Easy egg
https://www.allergimat.com/produkt.asp?id=869&namn=Orgran-Easy-Egg-omelettmix

Rapsy Frutty
Kan användas istället för äggula till majonnäs. Till dressing och till sockerkaka utan ägg och mjölk samt istället för filmjölk i bakning.
https://www.allergimat.com/produkt.asp?id=16&namn=Rapsy-Frutty-kallr%C3%B6rd--g-LP-

kikärtsspad/aquafaba (spad från konserverade kikärtor)
1 helt ägg = 3 msk aquafaba.
1 äggvita = 2 msk aquafaba

Psyllium
1 ägg är
0,5 tsk psyllium
0,5 dl vatten
Blanda och låt svälla i ca 1 timme eller gör ett snabbt uppkok och låt svalna.
https://www.allergimat.com/produkt.asp?id=929&namn=Lindroos-psyllium-pulveriserad--

Sojamjöl
Du kan ersätta ett ägg genom att blanda en rågad matsked sojamjöl med två matskedar vatten

Äggalternativ är skrivet av Marie Bergström, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Äggalternativ:

Är det ägg i pasta? >>

Vad är lysozym 1105 ? >>

Pensla utan ägg >>

äggviteämne och ägg? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Äkta smör-laktosfritt? >>

Druvsocker >>

Allergi mot sädesslagen >>

Modifierad vetestärkelse >>

Komjölksproteinallergi och soja. Hönsägg och kyckling. >>

Vete allergi >>

Smakersättning för japansk soya >>

Kalk till 2,5 åring ? >>

Rismjölk innehåller gluten? >>

Blanda rapsy med solhavre? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.