Tapioka

Fråga:

Hejsan!
Vad är tapiokastärkelse eller tapiokamjöl?
Är det något jag kan ge min son som har mjölk, ägg och soja allergi. Tack på förhand. /Kamilla

Dietistens Svar:

När det gäller Tapioka. Det går bra, du kan ge tapioka, tapiokamjöl eller tapiokastärkelse till din son. Det är rotknölen på ett träd. Tapioka är även glutenfritt.

Tapioka är ett stärkelserikt mjöl som kan användas som redning och kan ersätta ex maizena eller potatismjöl. Tapioka är lättoch mjukt och kan användas som ett förtjockningsmedel för soppor, såser och för delikatesser. Tapiokamjöl kallas ibland tapiokastärkelse, fungerar även till glutenfri bakning som ett stärkelserikt mjöl.

Finns att köpa här "Tapiokamjöl"

Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Tapioka är skrivet av Kamilla, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Tapioka:

Xantangummi >>

E412 >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Gluten i kryddor? >>

Havre, expert uttalande >>

Rapsy Frutty ? >>

Gluten och Glutamin >>

Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Ska jag helt sluta med mjölk? >>

Äkta Soya ? >>

Baljväxter och röda grönsaker >>

Maltodextrin >>

Skillnaden på Mjölkallergi och Laktosintolerans >>

Älgost? >>

Soja jordnötter nötter mandel >>

Gluten i Lakrits >>

Allergisk mot mjölk, soja, ägg m.m >>

Sojasås >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.