E412
Fråga:
Varför skall de tillsätta E 412 i allt. Det måste väl rimligen finnas något substitut?
Undrar även ang. bovetets egenskaper, och om man bör undvika det vid allergier mot sädesslag och gluten.
M.v.h
Johannes Sixten
Göteborg
Dietistens Svar:
När det gäller E412. Ja, det finns ett förtjockningsmedel, xanthan E415, som i många fall kan användas istället. Problemet är att det är mycket dyrare.
Vid sädesslagsallergi och glutenintolerans går det bra att använda bovete. Det innehåller inte gluten och är inte släkt med de fyra sädesslagen
Med vänliga hälsningar
Allergimat.com
E412 är skrivet av Johannes Sixten, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som E412:
Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>
Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>
Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Kalcium i vällingpulver från tyskland >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.