Hydrolyserat veteprotein

Fråga:

vad är hydrolyserat veteprotein?,kan man äta det om man har gluten?

Dietistens Svar:

När det gäller Hydrolyserat veteprotein. Veteproteinkedjorna är nedbrutna. Hur mycket kan bara producenten svara på, om det finns något gluten kvar

Det är t ex vad som händer när sojasås fermenteras. Där har veteproteinet brutits ner så mycket att vid analys (livsmedelsverket) har man inte funnit något gluten i äkta sojasås. (ingredienser: soja, vete, salt och vatten).

Hydrolyserat veteprotein är skrivet av erik vejneskär, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Hydrolyserat veteprotein:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Laktosfri hårdost >>

Är det gluten i Couscous? >>

Julglögg och gluten >>

Rapsy Frutty >>

Mjölkallergi - protein eller laktos >>

Sesamfrön >>

Stärkelsesirap >>

Smördeg ? >>

äggviteämne och ägg? >>

Kakaomassa & kakaosmör >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.