Är det gluten i Couscous?

Fråga:

Hej, jag undrar om det är gluten i couscous, eller om det är glutenfritt så vi kan äta det?

Dietistens Svar:

När det gäller Är det gluten i Couscous?. Couscous innehåller tyvärr gluten. Couscous är små förkokta gryn gjorda av durumvetets kärna. Durumvete är inte glutenfritt. I fullkornscouscous ingår hela kornet, kli, grodd, och kärna. Om du har celiaki, glutenintolerans eller vill äta glutenfritt kan du inte äta couscous.

Couscous innehåller gluten.

Couscous är gott att ha i vegetariska biffar, sallader eller att servera istället för ris.

Är det gluten i Couscous? är skrivet av Sten, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Är det gluten i Couscous?:

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i chips? >>

Glutenfri soja? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Druvsocker >>

Mjölkallergi >>

Vetefiber >>

Hudceliaki >>

Alpro sojamjölk >>

Soya >>

Allergi mot mjölk och ägg, testsvar och känslighet >>

Mjölkallergi hos 11 mån barn >>

Vetestärkelse? >>

Är det laktos i mozzarella? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.