Är det gluten i ris?

Fråga:

Mitt barn tål inte gluten, har celiaki och jag undrar om det finns gluten i ris?

Kan vi äta ris, råris, risnudlar, risgrynsgröt osv?

Dietistens Svar:

När det gäller Är det gluten i ris?. Det är en bra fråga, men det finns inget gluten i ris. Ris är glutenfritt.
Ni kan äta vanligt ris, basmatiris, råris osv utan problem. Det finns även risnudlar som är helt glutenfria (men läs på förpackningen så det inte är blandat med annat).

Riskakor, puffat ris, risgrynsgröt och risotto går normalt också bra. Kolla så ingen annan ingrediens innehåller gluten. Men rent ris är naturligt glutenfritt.

Är det gluten i ris? är skrivet av Sara, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Är det gluten i ris?:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Biopsi eller blodprov? >>

Får man synda med en bulle ibland? >>

Gluten och alkohol? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Nöt- och mandelallergi >>

Majs >>

Finns det hårdost utan mjölkprotein? >>

Är det ägg i pasta? >>

Recept med havremjölk? >>

Såser utan tomat? >>

Fullvärdig kost vid Nötallergi o korsreaktioner? >>

Gluten och Julmust >>

Maltodextrin >>

Gluten! >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.