Är det gluten i potatis?

Fråga:

Innehåller potatis gluten?

Dietistens Svar:

När det gäller Är det gluten i potatis?. Nej, potatis är en glutenfri rotgröda. Det finns ingen gluten i potatis. Gluten är ett protein som finns i sädesslagen vete, råg och korn, så om en produkt är gjord av potatis är det sannolikt glutenfritt. Det är dock viktigt att kontrollera ingredienslistan på förpackningen för att vara säker på att produkten inte innehåller några tillsatser som kan innehålla gluten.

Är det gluten i potatis? är skrivet av Stefan, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Är det gluten i potatis?:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Glutenfri soja? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Skillnad mellan glutenintolerans och vetallergi >>

Sojasås >>

Lecitin vs sojalecitin? >>

Gluten >>

Kostomställning >>

Äggallergisk, kan man äta kyckling? >>

Korsreaktion Jod/jordnöt >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>

Baka sockerfritt bröd >>

Veteallergi >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons