Är det gluten i potatis?

Fråga:

Innehåller potatis gluten?

Dietistens Svar:

När det gäller Är det gluten i potatis?. Nej, potatis är en glutenfri rotgröda. Det finns ingen gluten i potatis. Gluten är ett protein som finns i sädesslagen vete, råg och korn, så om en produkt är gjord av potatis är det sannolikt glutenfritt. Det är dock viktigt att kontrollera ingredienslistan på förpackningen för att vara säker på att produkten inte innehåller några tillsatser som kan innehålla gluten.

Är det gluten i potatis? är skrivet av Stefan, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Är det gluten i potatis?:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Glutenfri soja? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Laktos i kasein >>

Bittermandelessens >>

Buffelost >>

Svårt att hålla den glutenfria dieten >>

Tapioka >>

Mjölkallergi och kalcium >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölksocker/laktos och mjölksyra vid mjölkproteinallergi >>

Hydrolyserat veteprotein >>

Allergisk mot torsk >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.