Bidrag ?
Fråga:
Hej!
Tänkte bara höra hur det blev med det där glutenbidraget som det var tal om förut.
När man köper två rostabrödslimpor och får betala 70 kr blir man inte så glad.Särskillt inte när de inte smakar så bra och oftast har legat väldigt länge i frysdisken. Mjölet kostar 15 gånger mer än vanligt vetemjöl och ändå är det bara hälften så mycket! Det här gör att man väljer bort saker som man är tvungen att få i sig och så ska det väl inte vara???
Dietistens Svar:
När det gäller Bidrag ?. Mjölet i glutenfria produkte är dyrare och kräver analyser för garanterat glutenfritt. Så produktionen av glutenfritt kostar betydligt mer än motsvarande vanliga produkter.
Jag föreslår att Du tar kontakt med celiakiförbundet om glutenbidraget, de har kläm på det.
Bidrag ? är skrivet av Stina Sjölind, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Bidrag ?:
Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Liten mängd soja efter 1 års ålder till komjölksöverkänsliga? >>
Skillnaden på Mjölkallergi och Laktosintolerans >>
Gluten i "glutamin och vassle" ??? >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.