Gluten

Fråga:

Hej Louise!
Jag har en fråga ang malt när det gäller gluten. På en del Cornflakespaket står det malt med korn och då är det ju självklart att man inte kan äta det. Men ofta står det bara malt. Kan du förklara för mig vad det är. Har en pojke på 18 mån som har gluten.

Mvh Cissi & Jesper

Dietistens Svar:

När det gäller Gluten. Malt är oftast från sädesslagen. När det gäller Cornfakes så har Livsmedelsverket testat och inte funnit någon gluten, alltså under analysgräns vilket betyder att man som glutenintolerant kan äta vanliga cornflakes utom för några få extremt känsliga. Vill man vara säker så är det bara att ringa producenten och fråga vilken malt det är (den kan också vara gjort på majs, ris osv)

Gluten är skrivet av Cecilia, Jesper Juhlin, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Gluten:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Utan jäst >>

Camelinaolja >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Vetestärkelse och malt >>

Ägg och choklad???? >>

Blanda rapsy med solhavre? >>

Johannesfröbrödmjöl ?? >>

Gluten vs. veteallergi >>

Kakaomassa & kakaosmör >>

Soya >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.