Vad är matallergi?

Fråga:

Vad innebär matallergi?

Dietistens Svar:

När det gäller Vad är matallergi?. Matallergi är en överkänslighet mot vissa protein som finns i mat. När en person med matallergi konsumerar det allergena proteinet, kan det orsaka en immunreaktion som kan resultera i symtom som klåda, svullnad, andnöd och i värsta fall anafylaktisk chock.

Matallergier är vanliga hos barn, men de flesta växer ur dem när de blir äldre. De vanligaste matallergierna är mot jordnötter, mjölk, ägg, fisk, skaldjur, soja och vete.

Det är viktigt att ta matallergier på allvar och att vara uppmärksam på eventuella symtom. Om du tror att du eller någon i din närhet har en matallergi, bör du rådfråga en läkare för att få en diagnos och råd om hur du bäst hanterar allergier.

Vad är matallergi? är skrivet av Stefan, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Vad är matallergi?:

Pinjemun? >>

Vad är Tahini? Allergi mot Tahini? >>

Loprofin Äggersättning utan inrådan från läkare? >>

Kyckling och fiskallergi >>

Äggallergi och kaviar >>

Nöt- och mandelallergi >>

Citrusfrukterna >>

Fullvärdig kost vid Nötallergi o korsreaktioner? >>

Pinjenötter? >>

Äggallergisk, kan man äta kyckling? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Smördeg ? >>

Havre till barn? >>

Gluten >>

Problem med svullen mage >>

Pinjemun? >>

Ägg och choklad???? >>

Kakaosmör >>

Äggallergi och kyckling >>

Mjölkallergi och proteinpreparat >>

Mjölkallergi - Solrosfrön, nötter, >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.