Bröd till komjölksallergiker

Fråga:

Hej,

hur funkar det med bröd av vanliga märken i butik? Har hört att det kan finnas mjölkprodukter i tillsatser utan att detta anges i innehållsförteckning.

MVH

Marcus

Dietistens Svar:

När det gäller Bröd till komjölksallergiker. Hej
Det som kan vara fallgropar när det gäller vanligt bröd är om det står margarin (innehåller mjölkpulver), veg.fett (ska inte innehålla mjölk men det förekommer att margarin deklareras som veg.fett), brödglans är gjort på mjölkprotein, kryddor kan(dock ej troligt) vara krydblandning som kan innehålla laktos. Det bästa är alltid att ringa producenten och fråga. Skogaholmslimpa är mjölkfri och de flesta finska mörka brödsorter t ex
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Bröd till komjölksallergiker är skrivet av Marcus Nyström, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Bröd till komjölksallergiker:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Wasabi till Sushi! >>

E322 >>

Glutenfri soja? >>

Glutenfritt på etiketter? >>

Lagrad ost och laktosintolerans, mjölkproteinintolerans >>

Rismjölk innehåller gluten? >>

Muskotnöt >>

Havremust på engelska? >>

Stärkelsesirap >>

Stärkelsesirap, igen. >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.