Skillnad ?

Fråga:

Hej!!
Vad är det för skillnad på mjölkallergi och mjölkproteinintolerans?

Dietistens Svar:

När det gäller Skillnad ?.
Allergi är en reaktion med IgE-antikroppar. Mjölkproteinintolerans finns egentligen inget test för, det är en reaktion i tarmen.
Man brukar säga att allergi är snabba reaktioner i övre delen av kroppen och intoleranser långsamma reaktioner i nedre delen av kroppen.
Allergi kan ge allergisk chock (som tur är, är det inte så många som är så känsliga) vilket inte intoleransen kan ge.
I praktiken när det gäller vilken mat jag kan äta, är det ingen skillnad.
Med vänlig hälsning

Skillnad ? är skrivet av Kamilla Höjd , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Skillnad ?:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Havrekli >>

Lagrad ost och laktosintolerans, mjölkproteinintolerans >>

Vete >>

Bittermandelessens >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Byta mjöl i vanliga recept till glutenfritt mjölmix >>

Mjölk och äggallergi >>

Yoghurt av Frutty? >>

Alpro sojamjölk >>

Äkta smör-laktosfritt? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.