Gluten i kryddor?

Fråga:

Hej !
Jag har några frågor som jag skulle uppskatta att få svar på.

Hur vanligt är det med mjöl som klumpförebyggande medel i kryddor ?

Vågar man som glutenintolerant äta produkter som i innehållsdeklarationen enbart säger kryddor ?

När det i innehållsdeklarationen står
stärkelse utan att det specificeras vilken sorts stärkelse, är det då uteslutet att det är vetestärkelse ?

Tacksam för svar / Jonas

Dietistens Svar:

När det gäller Gluten i kryddor?. Klumpförebyggande medel E 535 - E 579 är ej mjöl
Kryddor i deklaration: vanligtvis inga problem, men någon 100%-ig garanti finns inte. Och då är det kontakt med producenten som gäller.
Stärkelse kan vara vetestärkelse. Sannolikheten för att det ska överskrida gränsvärdet är liten, men vill Du vara säker kontakta producenten och fråga vilken stärkelse och ev gluteninnehåll.
Med vänlig hälsning
Louise Malmberg

Gluten i kryddor? är skrivet av Jonas Göthlin, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Gluten i kryddor?:

Xantangummi >>

E412 >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>

Tapioka >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Havre, expert uttalande >>

Rapsy Frutty ? >>

Gluten och Glutamin >>

Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Gluten och alkohol? >>

Blodpudding >>

Buljong? >>

Proteinintag >>

Blodbrist >>

Mjölkallergi >>

Merkostnadsersättning vid laktosintolerans? >>

Sesamfrön >>

Liten mängd soja efter 1 års ålder till komjölksöverkänsliga? >>

Stärkelsesirap >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.