Glutenintolerans (gluten, intolerant)

Fråga:

Hej Allergimat!

Jag har fått diagnosen glutenintolerans för ca 2 månader sedan. I Wasabi (Japans pepparrot) som används till bla Sushi står det att det innehåller Sorbitol. Jag har fått höra att jag som inte tål gluten inte tål Wasabi, stämmer det??

Hälsningar Ann

Dietistens Svar:

När det gäller Glutenintolerans (gluten, intolerant). Jag måste erkänna att innehållet i Wasabi inte är mig 100% känt. Sorbitol har inget med gluten att göra. Om det innehåller glutaminsyra eller glutamat så har det heller inget med gluten att göra.

Min erfarenhet är dock att Wasabi normalt är glutenfritt, men det kan ju skilja beroende på tillverkare.

Jag behöver hela innehållsförteckningen för att kunna göra en exakt bedömning.

Med vänlig hälsning
Louise Malmberg

Glutenintolerans (gluten, intolerant) är skrivet av Ann, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Glutenintolerans (gluten, intolerant):

Xantangummi >>

E412 >>

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>

Tapioka >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Gluten i kryddor? >>

Havre, expert uttalande >>

Rapsy Frutty ? >>

Gluten och Glutamin >>

Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Wasabi till Sushi! >>

Skillnad ? >>

Modifierad stärkelse >>

Hydrolyserat veteprotein >>

Veteallergi >>

Rapsolja och ärt/bön-allergi? >>

Stärkelsesirap >>

Vildris >>

Söka lågproteinprodukter >>

E412 >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.