Gluten Intolerans

Fråga:

Hej Louise
Min man har just fått rådet att äta gluten fri mat från vår doctor. Hur lång tid tar det ungefär innan man mår bättre?
En sak till...är det gluten i mannagryn?
Tackar
Renee

Dietistens Svar:

När det gäller Gluten Intolerans. Det beror på hur länge han haft glutenintoleransen innan den konstaterades. Det kan gå fort och det kan ta ett till två år ibland aldrig helt bra om tarmen mått dåligt länge.
Mannagryn är gjort på vete och innehåller alltså gluten.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Gluten Intolerans är skrivet av Renee Lansdowne, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Gluten Intolerans:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Sojalecitin >>

Skummjölkpulver i maränger och laktos >>

Är det gluten i potatis? >>

Gluten >>

Havremust på engelska? >>

Äggersättning för hårda kakor >>

Är det gluten i Bovete? >>

Skrädmjöl >>

Lecitin vs sojalecitin? >>

Mjölksocker / laktos >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons