Banankaka

Du behöver

  • 75 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g blockchoklad
  • 2 ½ dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Hur gör man?

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna

Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.

Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner den i smeten.

Hacka blockchokladen.

Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.

Vispa till sist vitorna till hård skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i en smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Grädda 40 - 50 minuter i nedersta delen av ugnen 175 grader.

Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan som den är eller med en klick grädde eller glass.

(ICA.se)

Populära recept

Se alla