Banankaka
Du behöver
- 75 g smör
- 2½ dl socker
- 2 msk mjölk
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 100 g blockchoklad
- 2 ½ dl glutenfritt mjöl
- 1 tsk bikarbonat
Hur gör man?
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna
Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner den i smeten.
Hacka blockchokladen.
Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
Vispa till sist vitorna till hård skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i en smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda 40 - 50 minuter i nedersta delen av ugnen 175 grader.
Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan som den är eller med en klick grädde eller glass.
(ICA.se)