Glutenfri rabarberpaj

Du behöver

  • 100g smör (välj ev mjölk eller laktosfritt)
  • 2,5 dl havregryn
  • 3/4 dl glutenfri fin mjölmix (kolla mjölkpulver)
  • 1/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 5 tunna rabarber
  • 1/2 dl strösocker till rabarbern

Hur gör man?

  1. Smält smöret och sätt ugnen på 200 grader

  2. Blanda de torra ingredienserna till smulpajen

  3. Häll i smöret i mjölblandningen med havregryn (en del använder potatismjöl eller mandelmjöl, men inte vi)

  4. Skala/rensa rabarbern och skär i små bitar.

  5. Lägg dom i botten av en ugnsfast form, och

strö socker över.

  1. Lägg över smuldegen och grädda i ca 20 min i

200 grader.

Servera den glutenfria rabarberpajen med havregryn tillsammans med tex mjölkfri glass, vaniljsås eller några goda frukter. Pajen får inte en specifikt knäckigt yta.

Om detta serveras som mjölk eller laktosfritt, tänk på smöret och glassen. Så att ni använder mjölkfria alternativ.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 278 kcal

Allergiinformation

ärt-bönfri mix: Lailas "gula" eller Mixwell sojafritt basmjöl även utan vetestärkelse vetefri mix: t ex jyttemjöl, använd då 2/3 av angiven mjölmängd

Populära recept

Se alla