Sockerkaka utan gluten, ägg och mjölk

Sockerkaka utan gluten, ägg och mjölk

Du behöver

  • 4½ dl glutenfritt mjöl (t.ex. Semper Fin Mix)
  • 2½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin, smält
  • 2 dl apelsinjuice (eller annan klar juice)

Hur gör man?

  1. Förvärm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda glutenfritt mjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en stor skål.
  3. Tillsätt det smälta margarinet och apelsinjuicen till de torra ingredienserna. Rör försiktigt tills smeten är jämn och klumpfri.
  4. Häll smeten i en smord sockerkaksform "bröad" med glutenfritt mjöl eller kokosflingor.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter. Kontrollera med en sticka; den ska komma ut ren.
  6. Om kakan börjar bli för mörk på ytan, täck med bakplåtspapper efter ca 20 minuter.
  7. Låt kakan svalna i formen i några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att svalna helt.

Annons

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 250 kcal

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons