
Sockerkaka utan gluten, ägg och mjölk
Du behöver
- 4½ dl glutenfritt mjöl (t.ex. Semper Fin Mix)
- 2½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g mjölkfritt margarin, smält
- 2 dl apelsinjuice (eller annan klar juice)
Hur gör man?
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Blanda glutenfritt mjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en stor skål.
- Tillsätt det smälta margarinet och apelsinjuicen till de torra ingredienserna. Rör försiktigt tills smeten är jämn och klumpfri.
- Häll smeten i en smord sockerkaksform "bröad" med glutenfritt mjöl eller kokosflingor.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter. Kontrollera med en sticka; den ska komma ut ren.
- Om kakan börjar bli för mörk på ytan, täck med bakplåtspapper efter ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna i formen i några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att svalna helt.
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 250 kcal
Annons