Mustig Oktobergryta
Du behöver
- 300g bogfläsk
- 2 lökar
- 1 äpple
- 1 1/2 msk mjölkfritt margarin
- 2 tsk curry
- 2 1/2 dl köttbuljong (kontrollera innehållet)
- 1 msk soja
- 1 röd paprika
- ca 200g squash
- ca 200g blomkål
- salt, peppar
- hackad persilja
Hur gör man?
-
Skär köttet i strimlor, hacka löken och skär äpplet i tärningar. Bryn köttet och lägg det i en gryta. Fräs sedan lök och äpple tillsammans med curry och lägg det i grytan. Tillsätt buljong och soja. Koka på svag värme ca 10 min
-
Skär paprikan i strimlor, squashen i bitar och bryt blomkålen i små buketter. Lägg grönsakerna i grytan och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ris eller potatis och sallad.
Ur Matmagasinet nr 10/00
Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.
Även Gluten & Laktosfritt.
Tel 042- 17 38 00, [email protected]