Mustig Oktobergryta

Du behöver

  • 300g bogfläsk
  • 2 lökar
  • 1 äpple
  • 1 1/2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl köttbuljong (kontrollera innehållet)
  • 1 msk soja
  • 1 röd paprika
  • ca 200g squash
  • ca 200g blomkål
  • salt, peppar
  • hackad persilja

Hur gör man?

  1. Skär köttet i strimlor, hacka löken och skär äpplet i tärningar. Bryn köttet och lägg det i en gryta. Fräs sedan lök och äpple tillsammans med curry och lägg det i grytan. Tillsätt buljong och soja. Koka på svag värme ca 10 min

  2. Skär paprikan i strimlor, squashen i bitar och bryt blomkålen i små buketter. Lägg grönsakerna i grytan och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ris eller potatis och sallad.

Ur Matmagasinet nr 10/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Populära recept

Se alla