Asiatisk kokosgryta med lax

Du behöver

  • 600 g Laxfilé Färsk
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 2 msk Röd Currypasta
  • 1 msk Glutenfri Soja
  • 1 st krukor Koriander - färsk
  • 0.5 msk Rapsolja
  • 0.5 tsk Chiliflakes
  • 4 krm Salt Fint
  • 1 st klyftor Vitlök Vanlig

Hur gör man?

  1. Skär laxfiléerna i kuber.

  2. Salta och peppra efter smak.

  3. Skala och riv vitlök.

  4. Hetta upp olja och fräs samman vitlök med currypasta.

  5. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda upp.

  6. Lägg ner laxkuberna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 5-7 min.

Smaka av grytan med salt och chiliflakes.

Strö över rikligt med koriander och servera grytan med t. ex. ris.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 470 kcal
  • Kolhydrater: 6g
  • Fett: 35g
  • Protein: 35g

Allergiinformation

Kolla så du har glutenfri soja

Populära recept

Se alla