Asiatisk kokosgryta med lax
Du behöver
- 600 g Laxfilé Färsk
- 400 ml Kokosmjölk
- 2 msk Röd Currypasta
- 1 msk Glutenfri Soja
- 1 st krukor Koriander - färsk
- 0.5 msk Rapsolja
- 0.5 tsk Chiliflakes
- 4 krm Salt Fint
- 1 st klyftor Vitlök Vanlig
Hur gör man?
-
Skär laxfiléerna i kuber.
-
Salta och peppra efter smak.
-
Skala och riv vitlök.
-
Hetta upp olja och fräs samman vitlök med currypasta.
-
Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda upp.
-
Lägg ner laxkuberna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 5-7 min.
Smaka av grytan med salt och chiliflakes.
Strö över rikligt med koriander och servera grytan med t. ex. ris.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 470 kcal
- Kolhydrater: 6g
- Fett: 35g
- Protein: 35g
Allergiinformation
Kolla så du har glutenfri soja