Citronfylld kyckling

Du behöver

  • 1 kyckling (ca 1.3 kg färsk eller djupfryst)
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar vardera av färsk timjan och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olja

Hur gör man?

Tina kycklingen om djupfryst används. Torka kycklingen invändigt med hushållspapper. Skölj och skiva citronen.

Skala vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen invändigt och under skinnet med citronskivor, hela vitlöksklyftor, örtkryddor, salt och peppar.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med oljan. Stek i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 50 min. Ös kycklingen några gånger med stekskyn.

Kontrollera att kycklingen är helt färdigstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Skär upp kycklingen i portionsbitar.

Gör så här

Tina kycklingen om djupfryst används. Torka kycklingen invändigt med hushållspapper. Skölj och skiva citronen.

Skala vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen invändigt och under skinnet med citronskivor, hela vitlöksklyftor, örtkryddor, salt och peppar.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med oljan. Stek i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 50 min. Ös kycklingen några gånger med stekskyn.

Kontrollera att kycklingen är helt färdigstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Skär upp kycklingen i portionsbitar.

Populära recept

Se alla