Apelsinmarinerat kalkonbröst
Du behöver
- 1 1/2 kg urbenat kalkobröst
Marinad
- 1 dm purjolök
- 2 tsk olivolja
- 2 dl apelsinjuice
- salt o peppar
Griljering
- 1 dl grov senap
- 50 g pinjenötter, flagad mandel eller flagad chufa/jordmandel
Hur gör man?
- Bind samman kalkonbröstet med ett snöre så att det får en fin form. Strimla pulrolöken fint.
- Blanda samman marinaden i en plastpåse. Lägg i kalkonbröstet och låt marinera i några tim.
- Lägg kalkonbröstet på ett ugnsfast fat. Stick in en stektermometer på tjockaste stället. Ugnsbaka i 175° till 63° innertemperatur. Ta ut och låt den svalna i folie.
- Bred på senapen i ett jämnt lager och strö på nötter. Ställ in kalkonbröstet i ugnen på 225° och baka i 10 min tills nötterna fått fin färg. Skär i tunna skivor.