Lax i ugn

Du behöver

  • Bladspenat, valfri mängd
  • Laxfilé
  • Oatly i mat
  • Vitlök
  • Salt
  • Mjölkfritt margarin/olja

Hur gör man?

  1. Smörj lätt en ungsform med olja/veg margarin

  2. Lägg i bladspenaten, fryst eller färsk

  3. Pressa över 1-2 vitlöksklyftor

  4. Lägg på 4 lätt saltade laxfilér över spenaten

  5. Häll på Oatly i mat, ca 2,5 dl beroende av formens storlek

  6. Sätt in i en kall ugn om spenaten är fryst (annars kan formen spricka)

  7. Grädda i 200-220 grader tills laxen är 60 grader.

  8. Tid beroende av laxens temp när den sattes in i ugnen. Om den är rumstemperarad och sätts in i en uppvärmd ugn går det fort, ca 10-20 min. Använd termometer.

Populära recept

Se alla