Pepparkakor veganska (fria från allt)
Du behöver
- 6-8 st torkade blötlagda dadlar (ca 6 timmar)
- 50g kokosolja, den utan smak (cocosa brun)
- 2 krm bikarbonat
- Pepparkakskryddor efter smak. (1 msk nejlika, 2 msk kanel, 1 msk ingefära och 2 tsk kardemumma)
- ca 3-4 dl mandelmjöl + mjöl till utbakning
Hur gör man?
-
Häll av vattnet från dadlarna och hacka dom i matberedaren tills dom är helt mosade.
-
Tillsätt kokosoljan till pepparkakssmeten och kör en stund till...
-
Blanda i pepparkakskryddor och bikarbonat, blanda tills allt fått jämn färg. Sist blandas mandelmjölet i.
-
Låt den veganska pepparkaksdegen vila över natten.
-
Tag fram en bit i taget av pepparkaksdegen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
-
Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 5-8 minuter.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 180 kcal