Pepparkakor veganska (fria från allt)

Du behöver

  • 6-8 st torkade blötlagda dadlar (ca 6 timmar)
  • 50g kokosolja, den utan smak (cocosa brun)
  • 2 krm bikarbonat
  • Pepparkakskryddor efter smak. (1 msk nejlika, 2 msk kanel, 1 msk ingefära och 2 tsk kardemumma)
  • ca 3-4 dl mandelmjöl + mjöl till utbakning

Hur gör man?

  1. Häll av vattnet från dadlarna och hacka dom i matberedaren tills dom är helt mosade.

  2. Tillsätt kokosoljan till pepparkakssmeten och kör en stund till...

  3. Blanda i pepparkakskryddor och bikarbonat, blanda tills allt fått jämn färg. Sist blandas mandelmjölet i.

  4. Låt den veganska pepparkaksdegen vila över natten.

  5. Tag fram en bit i taget av pepparkaksdegen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  6. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 5-8 minuter.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 180 kcal

Populära recept

Se alla