Glutenfri Kavring

Du behöver

  • 720 g FILMJÖLK / Laktosfri filmjölk
  • 240 g MÖRK SIRAP
  • 2 tsk BIKARBONAT
  • 36 g NYPONSKALMJÖL
  • 265 g BOVETEMJÖL
  • 48 g SOJAMJÖL
  • 48 g MAJSMJÖL
  • 24 g PSYLLIUMFRÖSKAL
  • 3 tsk SALT
  • 2,5 msk BRÖDKRYDDA
  • 50 g JÄST

Hur gör man?

  1. Lös upp jästen i ½ dl fingervarmt vatten.

  2. Smörj en brödform med flytande margarin / smör.

  3. "Ströbröda" formen med glutenfritt ströbröd.

  4. Blanda ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.

  5. Låt degen vila 45 minuter

  6. Grädda i 55 minuter i nedre delen av ugnen ca 175 grader

Populära recept

Se alla