
Glutenfria Scones
Annons
Du behöver
- 4½ dl glutenfritt mjöl (ex semper mix)
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
Annons
Hur gör man?
-
Blanda alla ingredienser i matberedare till lagom jämn glutenfri scones smet.
-
Platta ut den glutenfria degen till ca 4 runda scones på en smord plåt. Ganska platta då dom jäser rätt bra.
-
Grädda dina glutenfria scones i 15-20 min i 225 grader.
Lycka till med dina glutenfria scones.
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 360 kcal
- Kolhydrater: 45g
- Fett: 16g
- Protein: 6g
- Fiber: 2g
Allergiinformation
Detta recept är för dig som undviker gluten. Använd glutenfritt mjöl för att säkerställa att sconesen är säkra för glutenintoleranta. För en mjölkfri variant, ersätt smör och mjölk med mjölkfria alternativ.
Serveringsförslag
Servera de nygräddade glutenfria sconesen på ett enkelt fat, gärna med en liten skål smör bredvid för att låta gästerna själva bre på. Lägg fram ostskivor och en skål med sylt, exempelvis jordgubb eller hallon, för att ge en trevlig smakvariation.
Dryckesförslag
För att komplettera de nygräddade glutenfria sconesen rekommenderas en kopp nybryggt te, gärna ett svart te som Earl Grey eller Darjeeling. Teets subtila smaktoner balanserar väl med smöret och eventuell sylt eller ost. För en alkoholfri dryck kan även en lätt kolsyrad citronvatten fungera uppfriskande och neutralisera smakerna.
Annons