Bönbröd på havre, frukt & nötter

Du behöver

  • 1 pkt kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl kokande vatten
  • 1/2 dl flytande honung
  • 3 dl havremjöl (ren havre för garanterat glutenfritt)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölkfri yoghurt (3%)
  • 2 dl nötter t ex hassel- och valnötter
  • 1 dl strimlade torkade aprikoser

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa dem slätt med en stavmixer.

  3. Blanda linfrön, sesamfrön och fiberhusk. Häll över det kokande vattnet och vispa snabbt ihop. Rör ner honungen och låt stå ca 10 minuter.

  4. Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Tillsätt fröblandningen, de mixade bönorna och yoghurten och rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och aprikoser.

  5. Häll smeten i en klädd brödform, ca 2 liter. Strö över lite havremjöl.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck med folie i slutet om det behövs. Låt vila i formen ca 30 minuter innan brödet stjälps upp.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 177 kcal

Populära recept

Se alla