Bönbröd på havre, frukt & nötter
Annons
Du behöver
- 1 pkt kokta svarta bönor (à 380 g)
 - 1 dl linfrön
 - 1 dl sesamfrön
 - 1 msk fiberhusk
 - 2 dl kokande vatten
 - 1/2 dl flytande honung
 - 3 dl havremjöl (ren havre för garanterat glutenfritt)
 - 2 tsk bikarbonat
 - 1 1/2 tsk salt
 - 1 1/2 dl mjölkfri yoghurt (3%)
 - 2 dl nötter t ex hassel- och valnötter
 - 1 dl strimlade torkade aprikoser
 
Hur gör man?
- 
Sätt ugnen på 200°C.
 - 
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa dem slätt med en stavmixer.
 - 
Blanda linfrön, sesamfrön och fiberhusk. Häll över det kokande vattnet och vispa snabbt ihop. Rör ner honungen och låt stå ca 10 minuter.
 - 
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Tillsätt fröblandningen, de mixade bönorna och yoghurten och rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och aprikoser.
 - 
Häll smeten i en klädd brödform, ca 2 liter. Strö över lite havremjöl.
 - 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck med folie i slutet om det behövs. Låt vila i formen ca 30 minuter innan brödet stjälps upp.
 
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 177 kcal
 
Annons
                    
                    
                    
                    
                    
                    

