Pizza (gluten och mjölkfri)

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 msk rapsolja

Hur gör man?

  1. Lös upp jästen i i vattnet och häll i salt.

  2. Vispa ner fiberhusk. Rör ner mjölet lite i taget till en fast men lite kladdig deg.

  3. Jäs under bakduk ca 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda försiktigt ihop den lite. Kavla ut på 2 bakplåtstäckta plåtar.

  4. Lägg på önskad topping och grädda på 200 grader ca 20-30 min.

Ett recept ur boken Bakut - Bortom vete, mjölk och vanligt socker. Köp den här »

Populära recept

Se alla