Glutenfri vegetarisk pizza

Du behöver

Pizzabotten

  • 4 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • Krossade tomater
  • Chilisås
  • Tacosås
  • Tomat
  • Tofu
  • Riven ost
  • Blandade kryddor efter smak

Hur gör man?

  1. Blanda mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt i en bytta. Sätt ugnen på 180-200 grader.

  2. Häll ner äggen och fortsätt blanda till en jämn smet. Om den känns fast fyll på med ytterst lite vatten.

  3. Smeta ut smeten så jämt det går i en ugnspanna. Använd vatten på verktyget om det klibbar. Smeten blir lite kladdig, använd lämpligt ugnspapper i plåten.

  4. Sätt in i ugnen 180-200 grader i cirka 15 minuter. Tills smeten stelnar och får lite färg.

  5. Gör i ordning tomatsåsen, blanda krossade tomater, en skvätt chilisås och en skvätt tacosås. Krydda efter smak.

  6. Ta ut pannan och lägg ett lager av tomatsåsen på pizzabotten. Fyll på med skivor av tomat, smula tofu över pizzan och slutligen riven oss.

  7. Sätt i ugnen i ca 15-20 minuter till ytan blir fin och osten har smält.

  8. Krydda med oregano.

Skär i bitar och servera med valfria tillbehör. Ex sallad, avokado och majonnäs.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 375 kcal

Populära recept

Se alla