Glutenfri vegetarisk pizza
Du behöver
Pizzabotten
- 4 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Fyllning
- Krossade tomater
- Chilisås
- Tacosås
- Tomat
- Tofu
- Riven ost
- Blandade kryddor efter smak
Hur gör man?
-
Blanda mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt i en bytta. Sätt ugnen på 180-200 grader.
-
Häll ner äggen och fortsätt blanda till en jämn smet. Om den känns fast fyll på med ytterst lite vatten.
-
Smeta ut smeten så jämt det går i en ugnspanna. Använd vatten på verktyget om det klibbar. Smeten blir lite kladdig, använd lämpligt ugnspapper i plåten.
-
Sätt in i ugnen 180-200 grader i cirka 15 minuter. Tills smeten stelnar och får lite färg.
-
Gör i ordning tomatsåsen, blanda krossade tomater, en skvätt chilisås och en skvätt tacosås. Krydda efter smak.
-
Ta ut pannan och lägg ett lager av tomatsåsen på pizzabotten. Fyll på med skivor av tomat, smula tofu över pizzan och slutligen riven oss.
-
Sätt i ugnen i ca 15-20 minuter till ytan blir fin och osten har smält.
-
Krydda med oregano.
Skär i bitar och servera med valfria tillbehör. Ex sallad, avokado och majonnäs.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 375 kcal