Morots och halloumibiffar
Du behöver
- 250 g morötter
- 1 laktosfri halloumiost (200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl glutenfritt ströbröd
- 1 tsk chiliflakes eller chilikrydda
- salt
- svartpeppar
- olja
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 250°C.
-
Skala morötterna och riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
-
Blanda morötter, halloumi, ägg, glutenfritt ströbröd, och kryddorna i en skål. Salta av lite (flingsalt är gott).
-
Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på bakpapper i en plåt. Pensla med olja på båda sidor.
-
Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter, tills de får bra färg.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 136 kcal
Allergiinformation
- Glutenfritt strörbröd
- Laktosfri halloumi