Morots och halloumibiffar

Du behöver

  • 250 g morötter
  • 1 laktosfri halloumiost (200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl glutenfritt ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes eller chilikrydda
  • salt
  • svartpeppar
  • olja

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Skala morötterna och riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.

  3. Blanda morötter, halloumi, ägg, glutenfritt ströbröd, och kryddorna i en skål. Salta av lite (flingsalt är gott).

  4. Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på bakpapper i en plåt. Pensla med olja på båda sidor.

  5. Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter, tills de får bra färg.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 136 kcal

Allergiinformation

  • Glutenfritt strörbröd
  • Laktosfri halloumi

Populära recept

Se alla