Vegetarisk och glutenfri lasagne
Du behöver
- 600 g quornfärs
- 1½ gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 600 g krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk fransk senap
- 2 tärningar grönsaksbuljong (kolla ingredienser)
- Torkad basilika
- 1½ krm svartpeppar
- 675 g Keso 1,5%
- 12 glutenfria lasagneplattor fullkorn
- 1 dl riven ost
- 12 körsbärstomater
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225°
-
Skala och hacka lök och vitlök.
-
Bryn quornfärsen och löken i rapsolja i en stekpanna.
-
Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad grönsaksbuljongtärning, fransk senap, svartpeppar och basilika.
-
Låt såsen koka upp. Rör sedan i keso.
-
Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Börja med sås i botten.
-
Halvera körsbärstomater och lägg på och strö till sist över osten.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Servera med en grönsallad
Hela lasagnen är på 2564 kcal. Delar du upp den i 6 portioner innehåller varje portion 430 kcal.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 430 kcal