Vegetarisk och glutenfri lasagne

Du behöver

  • 600 g quornfärs
  • 1½ gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 600 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 2 tärningar grönsaksbuljong (kolla ingredienser)
  • Torkad basilika
  • 1½ krm svartpeppar
  • 675 g Keso 1,5%
  • 12 glutenfria lasagneplattor fullkorn
  • 1 dl riven ost
  • 12 körsbärstomater

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225°

  2. Skala och hacka lök och vitlök.

  3. Bryn quornfärsen och löken i rapsolja i en stekpanna.

  4. Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad grönsaksbuljongtärning, fransk senap, svartpeppar och basilika.

  5. Låt såsen koka upp. Rör sedan i keso.

  6. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Börja med sås i botten.

  7. Halvera körsbärstomater och lägg på och strö till sist över osten.

  8. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Servera med en grönsallad

Hela lasagnen är på 2564 kcal. Delar du upp den i 6 portioner innehåller varje portion 430 kcal.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 430 kcal

Populära recept

Se alla