Julig granola

Du behöver

  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 2 dl valfria fröer (jag brukar ta pumpafrön eller solrosfrön)
  • 2 dl grovt hackad sötmandel
  • 20 urkärnade dadlar delade i bitar
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk vatten
  • 3 msk solrosolja
  • 1 -2 tsk mald nejlika beroende på hur stark smak du vill ha

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Häll havregryn, frö, mandel och dadlar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Blanda runt så att ingredienserna fördelar sig jämnt på plåten.

  4. Blanda olja, vatten och agavesirap i en liten skål och ringla över de torra ingredienserna på plåten och rör runt.

  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. (Tag ut och blanda efter halva tiden.)

  6. När granolan stått i ugnen i ca 30-40 minuter, häll på kryddan och rör runt.

  7. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen på eftervärme.

Hemgjord granola passar även perfekt som gåva till något glöggkalas eller liknande tycker jag!

Populära recept

Se alla