 
            Julig granola
Du behöver
- 4 dl glutenfria havregryn
- 2 dl valfria fröer (jag brukar ta pumpafrön eller solrosfrön)
- 2 dl grovt hackad sötmandel
- 20 urkärnade dadlar delade i bitar
- 1 krm vaniljpulver
- 3 msk agavesirap
- 3 msk vatten
- 3 msk solrosolja
- 1 -2 tsk mald nejlika beroende på hur stark smak du vill ha
Hur gör man?
- 
Sätt ugnen på 150 grader. 
- 
Häll havregryn, frö, mandel och dadlar på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
- 
Blanda runt så att ingredienserna fördelar sig jämnt på plåten. 
- 
Blanda olja, vatten och agavesirap i en liten skål och ringla över de torra ingredienserna på plåten och rör runt. 
- 
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. (Tag ut och blanda efter halva tiden.) 
- 
När granolan stått i ugnen i ca 30-40 minuter, häll på kryddan och rör runt. 
- 
Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen på eftervärme. 
Hemgjord granola passar även perfekt som gåva till något glöggkalas eller liknande tycker jag!



 
                     
                     
                     
                    