Saffranskulor täckta med vit choklad 🧡
Du behöver
- 12 st dadlar, urkärnade och skalade
- 1,5 dl havregryn (glutenfria)
- 2 dl skalade mandlar
- 2 msk mandelsmör
- 1 msk rapsolja
- 1 msk fiber syrup (alt honung)
- 1 kuvert saffran
- 1 krm kardemumma
- Flingsalt
- 130g vit choklad, vegansk
Hur gör man?
-
Lägg dadlarna i en skål med hett vatten i 5 min. Skala dem.
-
Mortla saffranen.
-
Mixa havregryn och mandlar till en slät mjöl. Tillsätt mandelsmör, rapsolja, sirapen (alt honung), saffran, kardemumma och salt och mixa.
-
Forma 10 bollar. Smält chokladen försiktigt och rulla kulorna i chokladen.
-
Lägg dem på ett fat med plastfolie och låt stelna i kylen.