Snickers utan vitt socker
Du behöver
- Botten
- 2,5 dl cashewnötter
- 8 urkärnade dadlar
- 1 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
- Kolasås
- 8 urkärnade dadlar
- 0,5 dl jordnötssmör med salt
- 0,5 dl mandelmjölk
- Topping
- Ca 0,5 dl saltade jordnötter
- 100 g raw-choklad eller annan mörk choklad utan vitt socker
- Fling-salt
Hur gör man?
Botten
-
Häll allt i en mixer ock kör till en jämn smet men som fortfarande har lite bitar i sig.
-
Tryck ut smeten i botten på fyra små tartelettformar (ca 10 cm i diameter) eller gör små portionsbitar, alternativt en stor och platt rektangel på ett bakplåtspapper.
Kolasås 3. Häll alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn kolasås.
-
Häll kolasåsen på dina bottnar.
-
Häll på jordnötterna (hela) över kolasåsen.
-
Täck jordnötterna med smält choklad (chokladen ska smältas på svag värme över ett vattenbad).
-
Strö på lite flingsalt på toppen.
Förvar kakorna i frysen tills kakorna stelnat och du kan lossa kakorna från sina formar. Förvara sedan kakorna i kylskåp till du ska servera dem. Lättast är att göra det som en stor rektangel som du sedan delar i lagom bitar efter smak. Dock kan chokladen spricka när du delar den. Vill du servera det vackert är det bättre att göra i portionsbitar. 🥰 Sen är det bara att njuta. ❤️