Lyxiga raw bollar
Du behöver
- Bollar
- 3,5 dl sötmandel
- 12 urkärnade dadlar
- 3 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- 3 msk vatten
- 1 dl kakao (gärna raw kakao)
- Fyllning
- ¼ dl lönnsirap
- 0,5 dl kakao (raw)
- 0,75 msk smält kokosolja
- 1,5 msk vatten
- Topping
- 100 g raw choklad (smält)
- Flingsalt
- Eventuellt rosenströssel
Hur gör man?
Bollar
-
Häll alla ingredienser i en matberedare och kör till önskad konsistens.
-
Rulla till ca 10-12 härliga chokladbollar och ställ i kylskåp för att stelna.
Fyllning 3. Smält kokosoljan försiktigt över ett vattenbad.
-
Rör i övriga ingredienser.
-
Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar om du upplever att den blir rinnig.
Montering 6. Tag ut bollarna ur kylen.
-
Häll fyllningen i en sprits. Tryck ner spritsen i bollen och skapa ett hål som du fyller med chokladfyllningen.
-
Täck över hålet och rulla bollen rund.
-
Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad.
-
Rulla bollarna i chokladen och toppa med flingsalt och eventuellt rosenströssel.
Förvara i kylskåp till chokladen stelnad.
Servera gärna rumsvarma sen 😋