Lyxiga raw bollar

Du behöver

  • Bollar
  • 3,5 dl sötmandel
  • 12 urkärnade dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 msk vatten
  • 1 dl kakao (gärna raw kakao)
  • Fyllning
  • ¼ dl lönnsirap
  • 0,5 dl kakao (raw)
  • 0,75 msk smält kokosolja
  • 1,5 msk vatten
  • Topping
  • 100 g raw choklad (smält)
  • Flingsalt
  • Eventuellt rosenströssel

Hur gör man?

Bollar

  1. Häll alla ingredienser i en matberedare och kör till önskad konsistens.

  2. Rulla till ca 10-12 härliga chokladbollar och ställ i kylskåp för att stelna.

Fyllning 3. Smält kokosoljan försiktigt över ett vattenbad.

  1. Rör i övriga ingredienser.

  2. Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar om du upplever att den blir rinnig.

Montering 6. Tag ut bollarna ur kylen.

  1. Häll fyllningen i en sprits. Tryck ner spritsen i bollen och skapa ett hål som du fyller med chokladfyllningen.

  2. Täck över hålet och rulla bollen rund.

  3. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad.

  4. Rulla bollarna i chokladen och toppa med flingsalt och eventuellt rosenströssel.

Förvara i kylskåp till chokladen stelnad.

Servera gärna rumsvarma sen 😋

Populära recept

Se alla