
Hallonkladdkaka med smulpajstopp
Du behöver
Kladdkaka
- 100 g margarin
- 100 g vit choklad (vegansk från Green Star)
- 0,75 dl växtbaserad vispgrädde (exempelvis Schlagfix, soja eller glutenfri oat-visp)
- 1 dl strösocker
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt mjöl (Semper fin mix)
- 1 ask färska hallon (och gärna ytterligare en ask till servering)
Pajsmul
- 1 dl glutenfria havregryn
- 50 g margarin
- 0,25 dl ljus sirap
- 0,25 dl strösocker
- 1 liten nypa salt
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smöra och bröa (med margarin och mandelmjöl) en rund springform som är ca 20 cm i diameter.
-
Smält margarinet till kladdkakan och bryt i chokladen så att den smälter.
-
Tag av från plattan och blanda i grädden och sedan sockret.
-
Blanda mandelmjöl och glutenfritt mjöl i en skål och häll sedan mjölblandningen i smeten.
-
Häll smeten i din springform och tryck ner hallon i smeten.
-
Blanda sedan samtliga ingredienser till en pajsmulet och klicka ut på toppen av kakan.
-
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.
Servera till en klick valfri grädde och lite färska hallon.
Ät och njut.
Annons