Hallonkladdkaka med smulpajstopp

Du behöver

  • Kladdkaka
  • • 100 g margarin
  • • 100 g vit choklad (vegansk från Green Star)
  • • 0,75 dl växtbaserad vispgrädde (ex schlagfix, soja eller glutenfri oat-visp)
  • • 1 dl strösocker
  • • 2 dl mandelmjöl
  • • 2 dl glutenfritt mjöl (Semper fin mix)
  • • En ask färska hallon (och gärna ytterligare en ask till servering)
  • Pajsmul
  • • 1 dl glutenfria havregryn
  • • 50 g margarin
  • • 0,25 dl ljus sirap
  • • 0,25 dl strösocker
  • • En liten nypa salt

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och bröa (med margarin och mandelmjöl) en rund springform som är ca 20 cm i diameter.

  3. Smält margarinet till kladdkakan och bryt i chokladen så att den smälter.

  4. Tag av från plattan och blanda i grädden och sedan sockret.

  5. Blanda mandelmjöl och glutenfritt mjöl i en skål och häll sedan mjölblandningen i smeten.

  6. Häll smeten i din springform och tryck ner hallon i smeten.

  7. Blanda sedan samtliga ingredienser till en pajsmulet och klicka ut på toppen av kakan.

  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.

Servera till en klick valfri grädde och lite färska hallon.

Ät och njut.

Populära recept

Se alla