Mördeg av Majsmjöl/Maizena

Du behöver

  • Hej. Jag är allergisk mot nästan allt...Här kommer ett recept på mördeg som kan varieras mycket.
  • 200 g majsmjöl eller maizena majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör (äkta) eller mjölkfritt beroende på allergi

Hur gör man?

Blanda mjöl o salt. Blanda i smöret och arbeta tills det liknar fina brödsmulor. Tillsätt så mycket kallt vatten att degen håller ihop.

Låt stå kallt minst 20 min. Kavla sedan ut. Degen håller sig 2-3 dagar i kylskåp. Upp till 3 mån i frys. Använd extra mjöl vid utbakning.

Baka ut kakor och lägg på lite sylt eller bär som ni tål.

Eller gör en bärpaj.

Man kan även lägga degen i bullformar så blir det små bakelser som man kan toppa med grädde.

Jättegott!

Populära recept

Se alla