No bake key lime pie

Du behöver

Botten

  • 12 st färska dadlar, urkärnade
  • 2 dl pumpafrön
  • 0,75 dl riven kokos
  • 3 msk kokosolja

Fyllning

  • 2 st avokado
  • 1 banan
  • 2 dl kokosgrädde eller havregrädde
  • 5 msk kokosolja, smält
  • 2 msk honung eller fiber syrup
  • 2 lime, finrivet skal från 1 och saften från båda

Garnering

  • Skivad lime
  • Kokoschips
  • Pumpafrön

Hur gör man?

Botten

  1. Mixa dadlarna i matberedare, tillsätt pumpafrön, kokos och kokosolja och mixa ihop.

  2. Tryck ut massan i en springform, 20 cm i diameter

Fyllning

  1. Skala och kärna ur avokadona.

  2. Mixa avokado, banan, fiber syrup och kokosolja

  3. Tillsätt limeskalen och saften

  4. Vispa grädden och rör ner avokadomixen så att den fördelar sig jämt.

  5. Bred fyllningen över botten och ställ i frysen i 3 timmar.

Garnera med limeskivor, kokoschips och pumpakärnor.

Låt kakan stå framme en stund så den hinner tina.

Populära recept

Se alla