No bake key lime pie
Du behöver
Botten
- 12 st färska dadlar, urkärnade
- 2 dl pumpafrön
- 0,75 dl riven kokos
- 3 msk kokosolja
Fyllning
- 2 st avokado
- 1 banan
- 2 dl kokosgrädde eller havregrädde
- 5 msk kokosolja, smält
- 2 msk honung eller fiber syrup
- 2 lime, finrivet skal från 1 och saften från båda
Garnering
- Skivad lime
- Kokoschips
- Pumpafrön
Hur gör man?
Botten
-
Mixa dadlarna i matberedare, tillsätt pumpafrön, kokos och kokosolja och mixa ihop.
-
Tryck ut massan i en springform, 20 cm i diameter
Fyllning
-
Skala och kärna ur avokadona.
-
Mixa avokado, banan, fiber syrup och kokosolja
-
Tillsätt limeskalen och saften
-
Vispa grädden och rör ner avokadomixen så att den fördelar sig jämt.
-
Bred fyllningen över botten och ställ i frysen i 3 timmar.
Garnera med limeskivor, kokoschips och pumpakärnor.
Låt kakan stå framme en stund så den hinner tina.