Glutenfri tacopaj
Du behöver
Pajskal
- 210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
- 125 g laktosfritt smör
- 1 ägg
Fyllning
- 1 gul lök
- 600 g köttfärs
- 2 påsar tacokrydda (kolla ev gluten)
- 2-3 tomater
- 1 paprika
- 4 dl laktosfri creme fraiche
Hur gör man?
-
Mät upp glutenfria mjölmixen till pajskalet i en bunke. Finfördela laktosfria smöret i mjölet.
-
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.
-
Nagga degen och ställ den kallt i cirka 15 minuter.
-
Förgrädda sedan pajskalet i en ugn uppvärmd till 200 grader i 10 minuter.
-
Fräs hackad lök och köttfärs i en stekpanna.
-
Tillsätt en påse tacokrydda och låt fräsa med en stund.
-
Fördela köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.
-
Skär tomater och paprika i bitar och strö ut över köttfärsen.
-
Rör ihop laktosfri creme fraiche med en påse tacokrydda och bred ut blandningen över pajen.
-
Grädda tacopajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 750 kcal
- Kolhydrater: 45g
- Fett: 55g
- Protein: 35g
Allergiinformation
- Laktosfri creme fraiche och smör
- Kolla ev gluten i tacokryddan