Glutenfri tacopaj

Du behöver

Pajskal

  • 210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
  • 125 g laktosfritt smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 600 g köttfärs
  • 2 påsar tacokrydda (kolla ev gluten)
  • 2-3 tomater
  • 1 paprika
  • 4 dl laktosfri creme fraiche

Hur gör man?

  1. Mät upp glutenfria mjölmixen till pajskalet i en bunke. Finfördela laktosfria smöret i mjölet.

  2. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

  3. Nagga degen och ställ den kallt i cirka 15 minuter.

  4. Förgrädda sedan pajskalet i en ugn uppvärmd till 200 grader i 10 minuter.

  5. Fräs hackad lök och köttfärs i en stekpanna.

  6. Tillsätt en påse tacokrydda och låt fräsa med en stund.

  7. Fördela köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.

  8. Skär tomater och paprika i bitar och strö ut över köttfärsen.

  9. Rör ihop laktosfri creme fraiche med en påse tacokrydda och bred ut blandningen över pajen.

  10. Grädda tacopajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 750 kcal
  • Kolhydrater: 45g
  • Fett: 55g
  • Protein: 35g

Allergiinformation

  • Laktosfri creme fraiche och smör
  • Kolla ev gluten i tacokryddan

Populära recept

Se alla