Glutenfri tacopaj

Glutenfri tacopaj

Du behöver

Pajskal

  • 210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
  • 125 g laktosfritt smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 600 g köttfärs
  • 2 påsar tacokrydda (kolla ev gluten)
  • 2-3 tomater
  • 1 paprika
  • 4 dl laktosfri creme fraiche

Hur gör man?

  1. Mät upp glutenfria mjölmixen till pajskalet i en bunke. Finfördela laktosfria smöret i mjölet.

  2. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.

  3. Nagga degen och ställ den kallt i cirka 15 minuter.

  4. Förgrädda sedan pajskalet i en ugn uppvärmd till 200 grader i 10 minuter.

  5. Fräs hackad lök och köttfärs i en stekpanna.

  6. Tillsätt en påse tacokrydda och låt fräsa med en stund.

  7. Fördela köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.

  8. Skär tomater och paprika i bitar och strö ut över köttfärsen.

  9. Rör ihop laktosfri creme fraiche med en påse tacokrydda och bred ut blandningen över pajen.

  10. Grädda tacopajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 650 kcal
  • Kolhydrater: 34g
  • Fett: 42g
  • Protein: 28g
  • Fiber: 4g

Allergiinformation

Detta recept på tacopaj passar den som undviker gluten och laktos. Använd glutenfri tacokrydda och kontrollera alltid innehållsförteckningen för att undvika oväntade allergener. För äggallergiker kan ägget i pajskalet ersättas med en äggersättning.

Serveringsförslag

Servera tacopajen med en sallad av krispiga salladsblad, gurka och majs för att ge en kontrast till den smakrika pajen. Toppa med färsk koriander och servera med en klick guacamole eller tacosalsa vid sidan om för extra smakupplevelse.

Dryckesförslag

För att komplettera denna tacopaj kan en uppfriskande alkoholfri mojito passa. Blanda limesaft, färsk mynta och sodavatten för en syrlig dryck som balanserar tacokryddornas hetta.

Populära recept

Se alla