Falafel
Du behöver
- ca 230 g Kokta kikärter
- 1 Gul lök
- 1 Pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk Malen spiskummin
- ½ tsk Salt
- ½ dl Hackad bladpersilja
- 2 krm Harissa eller sambal oelek
- 2 msk Majsstärkelse
- 3 msk Smör-&rapsolja
Hur gör man?
-
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
-
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
-
Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
-
Servera falafel med machésallad, pitabröd och citronklyftor, och gärna en sås eller röra som hummus.