Falafel

Du behöver

  • ca 230 g Kokta kikärter
  • 1 Gul lök
  • 1 Pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk Malen spiskummin
  • ½ tsk Salt
  • ½ dl Hackad bladpersilja
  • 2 krm Harissa eller sambal oelek
  • 2 msk Majsstärkelse
  • 3 msk Smör-&rapsolja

Hur gör man?

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.

  2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.

  3. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  4. Servera falafel med machésallad, pitabröd och citronklyftor, och gärna en sås eller röra som hummus.

Populära recept

Se alla