Shakshuka

Du behöver

  • Röd paprika 1 st
  • Gul lök 1 st
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Krossade tomater 400 g
  • (Koriander torkad 1/2 tsk)
  • Spiskummin 1/2 tsk
  • Chiliflakes 1 krm
  • Vatten 1 dl
  • Ägg 4 st
  • salt
  • peppar
  • persilja Gärna färsk
  • Råris, Durra eller Quinoa

Hur gör man?

  1. Gör i ordning/börja koka råris, durra eller quinoa
  2. Hacka paprikan, vitlöken och löken i mindre bitar.
  3. Stek på låg värme i en stekpanna i ett par minuter.
  4. Lägg de krossade tomaterna i stekpannan. Du kan också använda färska tomater, skär de då i bitar/tärningar.
  5. Tillsätt vatten, koriander, spiskummin, chiliflakes, salt och peppar.
  6. Låt allt koka upp.
  7. Gör fyra små hål i såsen med en sked och knäck i äggen i dessa hål.
  8. Låt äggen koka med tills de fortfarande är krämiga i gulan. Detta tar ungefär 10 minuter. Lägger du på ett lock går det mkt fort.
  9. Smaka av med färsk persilja även om fryst också går bra.
  10. Servera med råriset, durran eller quinoa.

Vill du äta utan råris, durra eller quinoa räcker detta till 2 personer.

Populära recept

Se alla