Shakshuka
Du behöver
- Röd paprika 1 st
- Gul lök 1 st
- Vitlöksklyftor 2 st
- Krossade tomater 400 g
- (Koriander torkad 1/2 tsk)
- Spiskummin 1/2 tsk
- Chiliflakes 1 krm
- Vatten 1 dl
- Ägg 4 st
- salt
- peppar
- persilja Gärna färsk
- Råris, Durra eller Quinoa
Hur gör man?
- Gör i ordning/börja koka råris, durra eller quinoa
- Hacka paprikan, vitlöken och löken i mindre bitar.
- Stek på låg värme i en stekpanna i ett par minuter.
- Lägg de krossade tomaterna i stekpannan. Du kan också använda färska tomater, skär de då i bitar/tärningar.
- Tillsätt vatten, koriander, spiskummin, chiliflakes, salt och peppar.
- Låt allt koka upp.
- Gör fyra små hål i såsen med en sked och knäck i äggen i dessa hål.
- Låt äggen koka med tills de fortfarande är krämiga i gulan. Detta tar ungefär 10 minuter. Lägger du på ett lock går det mkt fort.
- Smaka av med färsk persilja även om fryst också går bra.
- Servera med råriset, durran eller quinoa.
Vill du äta utan råris, durra eller quinoa räcker detta till 2 personer.