Gratäng på rimmad skinka

Gratäng på rimmad skinka

Annons

Du behöver

  • 400 g julskinka, annan rimmad skinka eller kassler
  • 0,5 dl sherry, eller vitt vin
  • Vitpeppar mald
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 2 msk chilisås

Annons

Hur gör man?

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Skär skinkan i tjocka skivor, cirka 2 ½ centimeter.

  3. Lägg skinkan i en smord ugnssäker form. Häll över sherryn. Låt dra 30 minuter och krydda sedan med peppar. Förbered under tiden det du tänkt servera till.

  4. Vispa laktosfria grädden och smaksätt den med chilisås. Bred grädden över kasslern och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Tillaga cirka 15 minuter. Servera genast med tillbehör, till exempel ris och ärter.

Annons

Serveringsförslag

Ris Ärtor

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons