
Saffranspasta med kyckling
Du behöver
- 1 bananschalottenlök (alt. två vanliga schalottenlökar)
- 500 kycklingfilé skuren i mindre bitar
- 3 dl laktosfri grädde
- 1 pkt (0,5 g) mald saffran
- 1 msk kycklingfond
- Salt och peppar
- Glutenfri pasta (ex tagliatelle)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175C.
-
Koka glutenfria pastan enligt anvisningarna på paketet.
-
Hacka under tiden schalottenlöken och skär kycklingfilén i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i olja tills löken är mjuk och kycklingen blivit brynt runt om.
-
Tillsätt laktosfri grädde, saffran och kycklingfond. Låt småputtra i cirka 5-10 minuter tills kycklingen är helt färdig och den glutenfria pastan är klar.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Häll av pastavattnet, och häll tillbaka pastan i kastrullen igen. Häll ner pastasåsen och blanda samman alltihop. Lägg upp på tallrikar.
Allergiinformation
Kontrollera ingredienserna i kycklingfonden
Serveringsförslag
Salami som tillbehör är gott