Saffranspasta med kyckling

Saffranspasta med kyckling

Du behöver

  • 1 bananschalottenlök (alt. två vanliga schalottenlökar)
  • 500 kycklingfilé skuren i mindre bitar
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 1 pkt (0,5 g) mald saffran
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt och peppar
  • Glutenfri pasta (ex tagliatelle)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175C.

  2. Koka glutenfria pastan enligt anvisningarna på paketet.

  3. Hacka under tiden schalottenlöken och skär kycklingfilén i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i olja tills löken är mjuk och kycklingen blivit brynt runt om.

  4. Tillsätt laktosfri grädde, saffran och kycklingfond. Låt småputtra i cirka 5-10 minuter tills kycklingen är helt färdig och den glutenfria pastan är klar.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Häll av pastavattnet, och häll tillbaka pastan i kastrullen igen. Häll ner pastasåsen och blanda samman alltihop. Lägg upp på tallrikar.

Allergiinformation

Kontrollera ingredienserna i kycklingfonden

Serveringsförslag

Salami som tillbehör är gott

Populära recept

Se alla