
Äppelpaj (glutenfri, vegansk, sockerfri)
Annons
Du behöver
- 2 stora äpplen
- 200 g mjölkfritt smör
- 3 dl glutenfria havregryn
- 6 färska dadlar, mixade till en puré
- 1,5 dl glutenfri mjölmix
- 0,5 tsk bakpulver
- 5 msk växtbaserad mjölk
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- ½ krm vaniljpulver
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 °C.
-
Skala och skiva äpplena tunt.
-
Lägg de skivade äpplena i en plastpåse tillsammans med kanel, kardemumma och vaniljpulver. Skaka så att kryddorna fördelas jämnt på äppelbitarna.
-
Smält det mjölkfria smöret.
-
Mixa de färska dadlarna med växtbaserad mjölk och det smälta mjölkfria smöret till en slät puré.
-
Rör ihop dadelpurén med glutenfria havregryn, glutenfri mjölmix och bakpulver.
-
Häll upp de kryddade äpplena i en ugnsform.
-
Fördela smeten jämnt över äpplena.
-
Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills ytan fått fin färg.
Annons