Äppelpaj (glutenfri, vegansk, sockerfri)

Äppelpaj (glutenfri, vegansk, sockerfri)

Annons

Du behöver

  • 2 stora äpplen
  • 200 g mjölkfritt smör
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 6 färska dadlar, mixade till en puré
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 5 msk växtbaserad mjölk
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • ½ krm vaniljpulver

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 °C.

  2. Skala och skiva äpplena tunt.

  3. Lägg de skivade äpplena i en plastpåse tillsammans med kanel, kardemumma och vaniljpulver. Skaka så att kryddorna fördelas jämnt på äppelbitarna.

  4. Smält det mjölkfria smöret.

  5. Mixa de färska dadlarna med växtbaserad mjölk och det smälta mjölkfria smöret till en slät puré.

  6. Rör ihop dadelpurén med glutenfria havregryn, glutenfri mjölmix och bakpulver.

  7. Häll upp de kryddade äpplena i en ugnsform.

  8. Fördela smeten jämnt över äpplena.

  9. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills ytan fått fin färg.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons