Kolakakor
Du behöver
- 200 g margarin, mjölkfritt margarin eller mjölk- och sojafritt margarin
- 2 dl strösocker
- 1 ½ msk sirap
- 2 msk vaniljsocker
- 7 dl Semper ljus mjölmix eller Semper lågproteinmix (utan mjölk) alt Fin mix (utan vetestärkelse och mjölk)
- 2 tsk bakpulver
Hur gör man?
Rör margarin och socker poröst, blanda därefter i sirap och vaniljsocker. Blanda mjölmix med bakpulver och blanda ner i smeten.
Dela degen i 4 rullar, degen ska helst vara så fast så att den nästan spricker. Lägg två rullar på en plåt, platta till lite försiktigt.
Grädda mitt i ugnen 175 grader, ca 10 minuter. Skär rullen i snittar innan kakan har svalnat.
Man kan misslyckas med kakorna då rullarna "flyter ut" men då beror det oftast på att man behöver ha ytterligare mjölmix i degen. Prova er fram.
Gör man laktos/mjölkproteinfria blir skillnaden blir oftast att kakorna inte får samma gyllenbruna färg, men smakar likadant, jag har provat båda delarna. Kakorna är mycket goda!!