Kolakakor

Du behöver

  • 200 g margarin, mjölkfritt margarin eller mjölk- och sojafritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ msk sirap
  • 2 msk vaniljsocker
  • 7 dl Semper ljus mjölmix eller Semper lågproteinmix (utan mjölk) alt Fin mix (utan vetestärkelse och mjölk)
  • 2 tsk bakpulver

Hur gör man?

Rör margarin och socker poröst, blanda därefter i sirap och vaniljsocker. Blanda mjölmix med bakpulver och blanda ner i smeten.

Dela degen i 4 rullar, degen ska helst vara så fast så att den nästan spricker. Lägg två rullar på en plåt, platta till lite försiktigt.

Grädda mitt i ugnen 175 grader, ca 10 minuter. Skär rullen i snittar innan kakan har svalnat.

Man kan misslyckas med kakorna då rullarna "flyter ut" men då beror det oftast på att man behöver ha ytterligare mjölmix i degen. Prova er fram.

Gör man laktos/mjölkproteinfria blir skillnaden blir oftast att kakorna inte får samma gyllenbruna färg, men smakar likadant, jag har provat båda delarna. Kakorna är mycket goda!!

Populära recept

Se alla