Blomkålsgratäng

Du behöver

  • 400 g blomkål i buketter
  • vatten
  • 4 tsk mjölkfritt margarin/ mjölk-sojafritt margarin
  • 2½ msk maizenamjöl
  • 5 dl blomålsspad
  • 1 dl Rapsy Matlagningspulver
  • 4 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1,2 dl riven sojacheddarost eller gurkmeja.

Hur gör man?

Dela blomkålen i buketter och koka

dem i vatten med lite salt 10 min. Häll av och spara blomkålsspadet. Lägg blomkålen i ugnsfast form. Vispa ut

Matlagningspulvret i blomkålsspadet. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd under vispning med

blomkålsspadsblandningen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll såsen över blomkålen, strö över osten.

Gratinera i 225 grader 15 - 20 minuter.

Sojafritt/ ärt-bönfritt: Gör ett rutmönster av gurkmeja istället för sojaost

Populära recept

Se alla