Blomkålsgratäng
Du behöver
- 400 g blomkål i buketter
- vatten
- 4 tsk mjölkfritt margarin/ mjölk-sojafritt margarin
- 2½ msk maizenamjöl
- 5 dl blomålsspad
- 1 dl Rapsy Matlagningspulver
- 4 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 1,2 dl riven sojacheddarost eller gurkmeja.
Hur gör man?
Dela blomkålen i buketter och koka
dem i vatten med lite salt 10 min. Häll av och spara blomkålsspadet. Lägg blomkålen i ugnsfast form. Vispa ut
Matlagningspulvret i blomkålsspadet. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd under vispning med
blomkålsspadsblandningen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll såsen över blomkålen, strö över osten.
Gratinera i 225 grader 15 - 20 minuter.
Sojafritt/ ärt-bönfritt: Gör ett rutmönster av gurkmeja istället för sojaost