Grekiska grönsaker
Du behöver
- 800 g mjölig potatis
- 800 g små zucchini
- 4 stora, mogna tomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk hela eller krossade tomater, ca 400g
- 3/4 dl god olivolja
- 2 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 200 g fetaost
- svarta oliver
- 1/2 citron
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna potatisen i 1-2 cm kuber. Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor om den är liten. Dela skivorna om den är stor. Klyfta tomaterna, skiva löken, hacka vitlöken.
-
Blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Häll över de konserverade tomaterna, olivoljan, salta och peppra. Blanda och ställ formen i mitten av ugnen.
-
Stek grönsakerna ca 40 min eller tills de är genombakade, framför allt potatisen.
-
Tärna fetaosten. Lägg den och oliverna på grönsakerna. Pressa över citronen, servera med bröd och ev grillat kött eller kyckling.