Grekiska grönsaker

Du behöver

  • 800 g mjölig potatis
  • 800 g små zucchini
  • 4 stora, mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela eller krossade tomater, ca 400g
  • 3/4 dl god olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • svarta oliver
  • 1/2 citron

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna potatisen i 1-2 cm kuber. Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor om den är liten. Dela skivorna om den är stor. Klyfta tomaterna, skiva löken, hacka vitlöken.

  2. Blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Häll över de konserverade tomaterna, olivoljan, salta och peppra. Blanda och ställ formen i mitten av ugnen.

  3. Stek grönsakerna ca 40 min eller tills de är genombakade, framför allt potatisen.

  4. Tärna fetaosten. Lägg den och oliverna på grönsakerna. Pressa över citronen, servera med bröd och ev grillat kött eller kyckling.

Populära recept

Se alla