Fiskpudding
Du behöver
- 2,5 dl okokt ris, 5 dl vatten
- 400 g djupfryst torsk
- 3 dl vatten .
- 1 msk Rapsy Matlagningspulver
- 1 dl finhackad dill
- 1 krm vitpeppar
- 3 dl Rapsy Frutty osötad, utblandad
Hur gör man?
Koka riset. Halvtina fisken och skär den i små bitar, koka upp Matlagningspulvret blandat med vattnet och lägg i
fisken, låt koka försiktigt ca 1 minut Blanda i det färdigkokta riset, tag av från plattan och lägg på locket. Låt stå
ca 5 minuter så det mesta av vätskan är absorberad. Blanda i dill och kryddor. Till sist blandas Fruttyn ner i ris- och fisk-
blandningen, konsistensen skall vara ”grötaktig”, det mesta av rapsfruttyn går åt. Smaka av.
Häll i smord form (rapsolja). Gör gärna ett trevligt rutmönster av gurkmeja då puddingen ej får någon färg.
Grädda i ugn 225 grader i 25-30 minuter.