Fiskpudding

Du behöver

  • 2,5 dl okokt ris, 5 dl vatten
  • 400 g djupfryst torsk
  • 3 dl vatten .
  • 1 msk Rapsy Matlagningspulver
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl Rapsy Frutty osötad, utblandad

Hur gör man?

Koka riset. Halvtina fisken och skär den i små bitar, koka upp Matlagningspulvret blandat med vattnet och lägg i

fisken, låt koka försiktigt ca 1 minut Blanda i det färdigkokta riset, tag av från plattan och lägg på locket. Låt stå

ca 5 minuter så det mesta av vätskan är absorberad. Blanda i dill och kryddor. Till sist blandas Fruttyn ner i ris- och fisk-

blandningen, konsistensen skall vara ”grötaktig”, det mesta av rapsfruttyn går åt. Smaka av.

Häll i smord form (rapsolja). Gör gärna ett trevligt rutmönster av gurkmeja då puddingen ej får någon färg.

Grädda i ugn 225 grader i 25-30 minuter.

Populära recept

Se alla